BELLA MALEKIAN

BELLA
MALEKIAN


KONSTNÄRLIG LEDARE|ENTREPRENÖR|ELDSJÄL
 SHOWARTIST|DANSARE|PEDAGOG|KOREOGRAF

HISTORIA

Bella Malekian är en av Sveriges mest eftertraktade och mångsidiga dansare med stora erfarenheter och gedigna utbildningar inom ett tiotal olika dansstilar!

Bella anser att en optimal danslärare bör vara så mångsidig, bred och allsidig som möjligt. 

Därför har hon i 23 år av sitt liv satsat på sin danskarriär och gått utbildningar samt undervisat och showat runt om i världen i bl.a. Afrika, USA, Polen, Kroatien, Italien, Egypten, London, Brasilien m.m.

De senaste 9 åren har Bella jobbat heltid som danslärare och koreograf. Hon har haft flera tusen elever runt om i världen för nybörjare till elit nivå.

Som VD för Malmö Dansakademi, som snabbt blev Skånes största dansskola, arbetar hon med sin stora passion 24/7
- en sann driven ung entreprenör!

VARDAG

Bella jobbar idag som huvudansvarig och konstnärlig ledare på Malmö Dansakademi, www.Dansakademi.se

Hennes vardag innefattar dansklasser, workshops, showgrupper, privatlektioner, möhippor, svensexor samt resor och andra events. Hon arrangerar även dansresor och läger för eleverna till t.ex. Afrika, USA och Kroatien.

Bella har genom åren undervisat, uppträtt och deltagit på hundratalet workshops, festivaler, dansresor, shower, företagsevent, konserter, kongresser, tävlingar, musikvideor, intervjuer, tv-sändningar m.m.

Hon har de senaste 6 åren även producerat årliga föreställningar för Malmö Dansakademi och deras showgrupp av högsta kvalité på bl.a. Konserthuset, Nöjesteatern, Palladium och Slagthuset.

IDAG

När Bella inte reser runt världen i dansens tecken håller hon i dansklasser på Malmö Dansakademi.
Hennes klasser är mycket populära och är praktiskt taget alltid fullsatta. Detta på grund av hennes energi och dansglädje som ofta slutar i såväl svettiga som lärorika danspass i högt tempo!

På hennes klasser kan man förvänta sig häftiga koreografier med inspiration från många olika dansstilar från världens alla hörn. Detta eftersom hon ofta deltar i workshops, kurser och shower tillsammans med stora koreografer, dansare och dansstudios för att hela tiden hålla sig "uppdaterad" i dansens värld. 

Varför inte komma på en dansklass, idag?